Бърз и лесен професионален грим, който всеки може да си направи сам в домашни условия

             Тук ще покажем как да си направим сами в домашни условия – красив професионален грим. Как да си направим очна линия, каквато ни  правят в гримьорските студия и салоните за красота.

професионален грим

              Започваме с тъмните кръгове и сенки под очите – на помощ  тогава идва коректора. Коректорът е най-добрият приятел на жената. За да прикриете тъмните сенки под очите си нанесете коректор с цвят близък или един тон по-светъл до този на Вашата кожа, под формата на триъгълник под окото (от вътрешния ъгъл на окото до средата на ябълките на скулите Ви и до външният ъгъл на окото). Така лицето Ви ще засияе, понеже светлия цвят „отваря“ лицето и очите Ви.

Друго важно нещо, което е хубаво да знаете – е цвета и наситеността на сенките  – За да бъдат цветовете на сенките Ви по-наситени, преди нанасянето им поставете на клепача си бял молив. С него ще засилите цвета на избора Ви от сенки. Друга важна особеност за наситеността и трайността на сенките е основата за сенки. С нея ще подсилите отново цвета им, но ще запазите и трайността им през целият ден .

професионален грим варна

Една хитринка, която ще зарадва всички дами. Ако искате миглите Ви да са с по-голям обем, преди да нанесете спирала нанесете полу-прозрачна пудра в основата на миглите. Така миглите Ви ще придобият  по-голям обем и ще бъдете още по-красиви. Другата роля на пудрата е при червилото. За да бъде по-трайно то след нанасяне на предпочитания от Вас цвят, поставете носна кърпичка върху устните си и върху нея поставете полу-прозрачна пудра с подходяща четка. Така червилото Ви ще запази цвета си и трайността му ще бъде по-голяма.

Ружът – много важна част от грима. Помощника, който е неизменна част от професионалния грим контуриращ лицето. За да разберете най – лесно къде е скулата Ви – поставяте молив, химикал или каквото имате под ръка от върха (горната част) но ухото Ви към устата. Друг метод е да се усмихнете пред огледалото. Така ще  разберете къде са ябълките на скулите Ви. Или най – известният метод да засмучите бузите си. Цвета на ружа трябва да бъде цвят, който ще напарви кожата Ви да има свеж вид. Това са леко розови и прасковени нюанси. Тъмните тонове правят вида Ви по-изморен и „отпаднал“, ако кожата Ви е прекалено светла. С тъмен руж могат да експерементират дамите с по -тъмен тен (цвят на кожата). А без руж, само с фон дьо тен и пудра, рискувате лицето Ви да е безцветно и безлично, затова не пренебрегвайте ружа.

професионален грим

Дойде време и за най – трудната част в грима – очната линия. Едно важно нещо за нея  е – горната и долната линия на клепача не трябва да се събират във вътрешния ъгъл на окото – това смалява погледа. Започнете с нанасянето на молив ( предпочитаният от Вас цвят за очна линия. Той по-лесно се коригира и се изтрива при грешка). Започнете очертаването на окото от вътрешния му  ъгъл максимално близко до миглите до външният ъгъл на окото, с леко повдигната брадичка, без да придърпвате клепача си – така може да нарушите цялостта на линията. Така първоначално очертавате окото си. Ако Ви харесва както сте го напарвили, повтаряте отново, но от външният ъгъл на окото до средата на клепача (ириса). Запълваме растоянието с цвят. Можем да променим височината, дебелината или посоката на линията. Така имаме по-голяма свобода от различни видове очна линия.

грим варна

Не забравяйте да подчертаете и цвета на веждите си , за да не бледнеят пред грима, който сте направили. Надяваме се съветите ни са Ви помогнали за постигането на визията на професионален грим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *