професионален грим варна

Няколко стъпки от професионален грим

Няколко стъпки на професионален грим за всякакви поводи. Може да видите как грима може да Ви промени напълно.

Ще обясним  накратко правилните стъпки за направата на красив и дълготраен професионален грим.

1. Първото най – важно нещо за да имаме дълготраен грим е добре почистена и хидратирана кожа. Трябва да изберете правилния хридратиращ продукт подходящ за вашия тип кожа, особено, ако кожата ви е суха и лющеща се. Ако забравите тези първи най – важни неща, рискувате следващите продукти от грима да не създадат желаният от вас резултат или да го направи по – лош и нетраен. Много важна част е също така-основата за грим. Тя създава гладкост на лицето, заличава фините бръчици, редуцира омазняването не позволява на грима да попива в кожата и го прави дълготраен.

професионален грим

2. Нанасяне на коректор – там където тенът е по тъмен, където има леки видими капилярчета, червенини, фини, бръчици и тъмни кръгове под очите. За тези проблеми се използват – бежов, червен, зелен и тъмно кафяв коректор. Има коректори с плътна и с по-лека консистенция. Ако искате да прикриете по-сериозен проблем по кожата е необходимо да използвате  продукт с по-плътна консистенция , а ако искате да коригирате по-фини проблеми използвайте по-лека консистенция. Коректора трябва да бъде с  1-2 тона  по-светъл от фон дьо тена или близък до цвета на кожата. Той се нанася с леки потупващи движения с пръсти или гримьорска гъба, там където имате нужда, важно е да не се втрива.

професионален грим варна

3. Нанасяне на фон дьо тен – Фон дьо тенът зависи от типа кожа, затова трябва да знаете какъв тип е кожата ви – мазна, суха, комбинирана. Винаги избирайте фон дьо тен 1-2 тона по-тъмен от вашият тен. Нанасянето става с гримьорска гъба отново с потупващи движения. Фон дьо тена създава гладкост на кожата. Прави се контуриране на лицето, което създава сияйност на кожата. Контурирането се прави с 1-2 тона по-тъмен фон дьо тен от основният. След нанасяне на фон дьо тена се слага прахообразна полупрозрачна пудра, която матира допълнително лицето и премахва мазните и блестящи участъци по кожата. Помага и за дълготрайността на грима.

професионален грим

4. Нанасяне на червило: За по – трайно червило е необходимо да поставите  първо фон дьо тен  на устните, който служи  като основа.  Молив близък до цвета на устните или червилото. Нанасяне на червило и глос (гланц). Поставянето на полупрозрачна пудра след всяка стъпка би удължило трайността на червилото.

грим варна

професионален грим варна

професионален грим

професионален грим варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *